Salina Turda a ajuns pe CNN

foto: Richard John Seymour

Postul de televiziune a postat pe pagina principală a site-ului său imaginile realizate de un fotograf american pasionat de acest loc.

foto: Richard John Seymour
foto: Richard John Seymour

Spectaculasele poze ale parcului subteran, surprinse de britanicul Richard John Seymour, au fost publicate de revista The  Spaces şi preluate de site-ul celebrului canal de ştiri CNN.

Salina din orașul Turda a devenit una din cele mai mari atracții turistice din România, după ce a fost reabilitată cu fonduri europene.

Pe langă galeriile verticale spectaculoase, cei care o vizitează se pot recrea pe terenul de mini-golf sau la bowling, dar pot face și o plimbare cu barca pe lacul sărat.

foto: Richard John Seymour
foto: Richard John Seymour

Mina are chiar și un centru de vindecare pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare.

Salina Turda are şi săli de tratament, un amfiteatru pentru concerte cu 80 de locuri, săli de sport, dar şi o roată panoramică, de unde se pot admira stalactitele din sare.

 

Salina Turda se află în zona Durgău-Valea Sărată din Turda.

foto:Richard John Seymour
foto:Richard John Seymour

Intrarea în Salină (prin galeria de acces Franz Josef) se făcea până în anul 2.010 din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Nouă), în prezent prin noua și moderna intrare din centrul turistic Salina-Durgău (Aleea Durgău nr. 7).

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2.010.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.