Oana Pellea va fi pe scenă de ziua ei

Cel mai frumos dar este să poți să dăruiești, iar Oana Pellea știe foarte bine acest lucru.

Astăzi, de ziua ei, actrița face un cadou publicului venind pe scena de la Metropolis, în „Efectul Razelor Gamma asupra Crăițelor Lunatice”, cea mai nouă producție realizată de Mariana Cămărășan, în care joacă alături de Alexandrina Halic, Cristina Casian și Florina Gleznea.

Totodată, Oana Pellea dedică acest spectacol doamnei Olga Tudorache.

”Mă înclin în fața excepționalului artist și în fața fabulosului om ce poartă numele Olga Tudorache. Domnia sa face parte din patrimoniul Culturii Române și din patrimoniul meu sufletesc”, spune Oana Pellea.

„Și eu sunt timidă, doamna Olga… dar îmi iau curajul de a spune public: Doamnă, vă iubesc. Vă admir și vă mulțumesc pentru tot ce mi-ați și ne-ați dăruit tuturor prin arderea vieții și talentului dumneavoastră. Dedic acest spectacol Doamnei Olga Tudorache”

Spectacolul ‘Efectul Razelor Gama asupra anemonelor” realizat în urmă cu patru decenii, de Cătălina Buzoianu la Teatrul Mic, cu Olga Tudorache, Rodica Negrea și Adriana Șchiopu, rămâne și astăzi reper pentru teatrul românesc și, din fericire, a fost înregistrat, în 1977, de televiziune și poate fi văzut încă.

Premiera oficială din această seară are loc la Sala Amfiteatru a Teatrului Metropolis, de la ora 19:30, iar următoarele reprezentații sunt programate pe 7 și 12 februarie.

De asemenea, pe Oana Pellea o mai puteți vedea în această stagiune în ”Oscar şi tanti Roz”, o adaptare după cunoscutul roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt realizată de Chris Simion, alături de Marius Manole, Antoaneta Cojocaru și Cristina Cassian, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei și în ”N(AUM)”, spectacol pe texte de Gelu Naum, în care o are parteneră tot pe Cristina Casian, și tot la Teatrul Metropolis.

Îi urăm din suflet, Omului, actorului și scriitorului Oana Pellea, ”La mulți ani!”

sursa foto: larevista.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.