Eric Clapton, condamnat pentru coperta albumului Layla

Legendarul chitarist britanic trebuie să plătească 15.000 de euro familiei pictorului Emile Frandsen pentru ‘denaturarea’ unui tablou folosit pe coperta albumului ‘Layla’ din 1970, relatează AFP.

eric claptonLa reclamaţia familiei pictorului francez de origine daneză, decedat în 1969, Tribunalul din Paris i-a imputat lui Eric Clapton felul în care a folosit acest tablou la lansarea unui opus de colecţie, în 2011, pentru a marca 40 de ani de la înregistrarea discului cu grupul Derek and the Dominos.

Pentru acest opus aniversar, chitaristul şi casa sa de discuri, Polydor, nu s-au mulţumit doar să reproducă pictura ‘Tânără fată cu buchet’, aşa cum apărea ea pe coperta iniţială, ci au prezentat opera în format tridimensional, în cadrul unui colaj, denaturând astfel opera lui Emile Frandsen, subliniază tribunalul.

Tabloul a fost donat lui Eric Clapton în vara anului 1970 de către fiul pictorului, care i-a găzduit pe Derek and the Dominos la Valbonne (sud-est).

Clapton şi trupa sa au folosit acest tablou pentru ilustrarea albumului ‘Layla şi Other Assorted Love Songs’, lansat câteva luni mai târziu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.