BucurestiFM îţi aduce agenda evenimentelor culturale din Capitală

* La Cinemateca Union, începe retrospectiva Best Film Best ce cuprinde cele mai bune filme proiectate anul trecut în România, conform votului criticilor de film şi jurnaliştilor de specialitate din întreaga ţară. Astăzi rulează:

– de la ora 16.30’, „Furios şi iute 7”, film de acţiune ce a primit trofeul pentru cel mai mare succes de public din 2015;

– de la ora 19, „Mad Max: Drumul furiei” SF de acţiune declarat cel mai bun film de anul trecut.

* În acest week-end la Muzeul Ţăranului Român, sunt prezentate gratuit 6 documentare de top din programul ediţiei de anul trecut al Astra Film Festival de la Sibiu. Astăzi rulează:

– de la ora 18, „With or Without You”, un film observaţional regizat de Hyuckjee Park, distins cu Premiul Juriului secţiunii Internaţionale, care surprinde lucrurile mărunte de zi cu zi din viaţa a două femei vârstnice care locuiesc împreună într-un sat coreean, lucruri mărunte care de fapt înseamnă totul atunci când moartea se apropie lent dar sigur;

– de la ora 19.45’, „Spartacus & Cassandra” de Ioannis Nuguet, câştigător al Marelui Premiu ce face o incursiune emoţionantă în universul a doi fraţi romi de origine română care locuiesc în suburbiile Parisului şi sunt puşi să aleagă între o viaţă pe străzi în sărăcie alături de părinţi, ori una mai sigură cu un acoperiş deasupra capului şi acces la educaţie alături de o familie adoptivă.

* Sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, Orchestra Naţională Radio prezintă, de la ora 19 la Sala Radio, „La Favorita”, creaţie a compozitorului Gaetano Donizetti. Participă Corul Academic Radio şi o pleiadă de artişti lirici în frunte cu mezzo-soprana Ruxandra Donose în rolul Leonorei.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Cristian Măcelaru şi având ca solistă pe Aura Twarowska, iar în program patru lucrări de Brahms: „Nänie”; Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc şi orchestră; Schicksals-lied şi Simfonia nr. 1, în do minor.

* De la ora 19 la Arenele Romane începe Gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015 fiind înmânate premii trupelor:

– ALTERNOSFERA – Best Romanian Alternative Band şi „Haosoleum” – Best Romanian Alternative Album;

– The Pinwheels – Best Romanian Alternative Newcomer;

– COMA – „Document” – Best Romanian Alternative Video;

– Foo Fighters – Best World Rock Alternative Artist;

– Robin and the Backstabbers – lansare „Arhanghel’sk” – Best Rock (r)Evolution.

* Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte, lansează cel de-la doilea album solo în cadrul unui concert ce are loc în Music Club, începând cu ora 20.

* Delia susţine un concert de la ora 22 în True Club.

* De la aceeaşi oră, la Casa Presei Libere începe o nouă ediţie WE WANT TECHNO.

* Trupa The R.O.C.K se reîntoarce pe scena de la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22.30’, pentru un concert tribut AC/DC.

* Trupa austriacă de muzică tehno Electro Guzzi susţine un concert împreună cu formaţia British Rocket Number Nine, de la ora 23 în Club Control.

* Primul concert E.M.I.L. pe 2016, cu RoadKillSoda, First Division şi DJ Hefe în deschidere, are loc de la miezul nopţii în Club Fabrica.

* De la ora 18.30’, la Librăria Humanitas Kretzulescu are loc o dublă lansare de carte: Nora Iuga vorbeşte despre cel mai recent volum de poezie – „Ascultă cum plâng parantezele”, iar Joachim Wittstock îşi prezintă cel mai recent roman, „Strania călătorie a lui Peter Gottlieb”. Alături de autori, iau cuvântul Ion Bogdan Lefter şi Marius Chivu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.