Apple ar putea pierde titlul de cea mai valoroasă companie

Alphabet, care deţine Google, ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume, depăşind Apple. Vineri, la bursa de la New York, gigantul IT din spatele celui mai mare motor de căutare pe Internet, a închis şedinţa de tranzacţionare cu o capitalizare de piaţă de peste 500 de miliarde de dolari. Cifra este cu doar 10% sub cea a Apple.

Google a înregistrat anul trecut de două ori mai multe venituri din publicitatea digitală decât principalul sau rival, care se chinuie să rămână lider în piaţa suprasaturată a smartphone-urilor. Vânzările de telefoane inteligente au scăzut cu 10% anul trecut, potrivit firmei de cercetare IDC. Mai mult, Apple a redus producţia de curând, iar unii analişti se tem că îi va fi greu să atingă ţinta de 230 de milioane de iPhone-uri comercializate, pe care şi-a propus-o până la finalul lunii septembrie. Iar o piaţă suprasaturată poate conduce la un război al preţurilor, lucru ce va afecta profitul marginal al Apple, aşa că investitorii se aşteaptă ca această companie să aibă un an mai slab decât cel precedent.

Însă Google are un as în mânecă, având în vedere că piaţa de publicitate digitală, acolo unde este lider, s-ar putea tripla până în 2019, iar creşterea de anul acesta va fi de 15%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.