Angajamentul „ferm” a fost uitat

Pe 19 ianuarie, reprezentanţii Primăriei Capitalei şi cei ai sectoarelor 1, 2 şi 3 şi-au luat angajamentul ferm că cele mai multe dintre străzile din Bucureşti vor fi deszăpezite în maximum 48 de ore.

DeszapeziretrotuarTermenul a fost stabilit de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în cadrul unui plan de acțiune privind îndepărtarea nămeților din oraș.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, s-a întâlnit cu reprezentanţii primăriilor în urma reclamaţiilor primite, precum şi a sesizărilor prezentate de mass-media cu privire la deszăpezirea necorespunzătoare din Bucureşti.

Paul Anghel a declarat, în urma discuţiilor, că în cazul în care angajamentele nu vor fi respectate, se vor aplica sancţiuni.

Suntem în 24 februarie, iar zăpada este tot acolo. Vorbim în special despre străzile secundare şi despre trotuare, care reprezintă un adevarat pericol pentru pietoni.

Iarna - deszapezireAsta pentru că zăpada necurăţată s-a transformat, între timp, în gheaţă.

Contactat de Bucureşti FM, directorul ANPC, Paul Anghel a spus, acum două zile, că eventualele sancţiuni se vor aplica de săptămâna viitoare.

El a precizat că verificările vor continua până luni, iar de marţi se va trece la amenzi.

Potrivit directorului ANPC, în această perioada vor fi controlate străzile din Capitală, inclusiv trotuarele.

În cazul în care anumite artere nu sunt deszăpezite, se vor da amenzi contravenţionale cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei.

Între timp, bucureştenii au o singura variantă: să circule prin oraş în pas de melc pentru a evita eventualele căzături pe trotuarele transformate în adevărate patinoare.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.