Dosarul lui Sorin Oprescu, înapoi la DNA

Dosarul fostului primar general al Capitalei va fi retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii cer remedierea unor nereguli în ancheta lui Sorin Oprescu.

Tribunalul a admis mai multe cereri și excepții invocate de Sorin Oprescu și alți inculpați din acest dosar, în legătură cu mai multe nereguli și neclarități din dosar.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane. Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității. În luna septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care, potrivit DNA, ar proveni din acte de corupție.

Curtea de Apel București i-a admis recent lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Pe timpul controlului judiciar, Oprescu are obligaţia să nu părăsească Bucureştiul, să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar, să nu exercite funcția de primar şi să meargă la Poliţie o dată pe săptămână.

1 COMENTARIU

  1. ‘Nu suntem neam de hoti si de derbedei’. Pacat, este profesionist si nu era cazul sa ciordeasca. Cine stie cat a furat cu adevarat?! In cie mai putem s-avem incredere?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.