Anul cultural Martha Bibescu 130

Sursa foto: adevarul.ro

„Anul cultural Martha Bibescu 160” a fost lansat la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Cesianu printr-o evocare a personalităţii, vieţii, călătoriilor şi legăturilor ei cu oameni de cultură din toată lumea.

Evenimentele prilejuite de ziua de naștere a prințesei Martha Bibescu (28 ianuarie 1886, București – 28 noiembrie 1973, Paris) se desfășoară în perioada 15 – 31 ianuarie 2016 la București, Sinaia şi Mogoşoaia.

Asociația Istoria Artei organizează, împreună cu partenerii Arhivele Naționale ale României, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Biblioteca Națională a României, Ordinul Arhitecților din România, Muzeul Municipiului București, Centrul cultural Carmen Sylva Sinaia, o serie de evenimente publice dedicate personalității prințesei Martha Bibescu: conferințe, prezentări, proiecții, ateliere pentru copii, o expoziție și lansarea unui catalog.

Marți, 19 ianuarie, Martha Bibescu va fi evocată în ambianța Castelului de la Posada cu ocazia unei conferințe la Centrul Cultural Carmen Sylva, Sinaia, începând cu ora 17:00.

Duminică, 31 ianuarie, începând cu ora 17:00 are loc la Mogoșoaia lansarea volumului Oanei Marinache „Familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu: de la Craiova la Paris” și de la ora 17:30 vernisajul expoziției „Martha Bibescu 130”, lansarea catalogului expozițional și proiecția cu fotografiile prințesei. În perioada 15 – 31 ianuarie vor avea loc și ateliere pentru elevii din școlile și liceele bucureștene.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.