Premieră în România, la Eurovision!

Sursa foto: www.publika.md

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision aduce o noutate pentru români. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Înscrierile pieselor încep luni, 18 ianuarie. Cei care doresc să participe la marea competiţie muzicală îşi pot înscrie melodiile pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2016 până pe 7 februarie.

Melodiile pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul total diferit faţă de ediţiile anterioare.
Selecţia Naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie.

Cele 12 piese care vor intra în concurs vor fi anunţate pe 11 februarie. Dintre acestea, şase vor ajunge în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Dintre cele 6, melodia din finală va fi aleasă, exlusiv, de români, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Anul trecut, reprezentanta României, trupa Voltaj, a ocupat locul 15.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.