Personal medical instruit în Franța

Unitatea modernă de îngrijire a persoanelor cu arsuri grave, inaugurată în primăvara anului trecut la Spitalul de Urgență Floreasca, va putea fi utilizată din aprilie.

Personalul medical angajat în urma ultimului concurs, va face stagii de pregătire de o lună în Franța, a declarat șeful Secției de chirurgie plastică a unității sanitare, profesor doctor Ioan Lascăr.

El spune că angajările s-au făcut după patru sesiuni de concursuri.

Profesorul Lascăr a explicat că persoanele angajate anterior au plecat după doua – trei luni, când au văzut că munca e grea, iar remunerația necorespunzătoare.

Cei care vor merge acum la cursuri în Franța vor semna un contract, astfel încât să fie obligați să lucreze în Spitalul Floreasca ”măcar trei ani”.

Unitatea de îngrijire a bolnavilor arși grav, de la Spitalul de Urgență Floreasca, este una dintre cele mai moderne din țară, însă nu a putut fi folosită de la inaugurare și până acum, din lipsa personalului.

Departamentul are șase paturi și se adresează în exclusivitate pacienților adulți, cu arsuri profunde pe 50% din suprafața corpului.

De asemenea, dispune de un aparat unic în România, care oxigenează țesuturile, un aparat radiologic complex, mobil și un ‘rinichi’ artificial.

Dotarea acestei unități a costat aproximativ 4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.