Uite bulina, nu e bulina…

Locuitorii blocului A de pe bulevardul Garii de Nord numerele 6-8, aflat peste drum de Ministerul transporturilor, au avut surpriza să constate în decembrie că locuiesc într-un imobil cu grad de risc seismic ridicat.
Asta odată cu intrarea în vigoare a legii care-i obligă pe comercianţii care-şi desfăşoară activitatea în clădirile cu bulina roşie să-şi închidă afacerea.

Primăria Capitalei i-a avertizat pe patroni că nu mai au voie să desfaşoare activităţi comerciale în aceste spaţii şi că dacă nu respectă riscă să fie amendaţi de inspectorii primăriei locale cu minim 50 de mii de lei.
Proprietarii unora dintre magazinele de la parter au înţeles mesajul somaţiei lipite pe uşă si au inchis ori s-au mutat. Altii nu.

O parte dintre locatari spun că blocul e sigur si că de fapt a fost incadrat gresit in clasa intâi de risc seismic. Oamenii sustin că blocul a rezistat la toate cutremurele fără probleme- si la cel din ’77 si la cel din ’86. Locatarii nu par prea ingroziti de efectele unui eventual seism major, ei sunt mai degrabă nemultumiti că nu isi mai pot face cumpăraturile de la magazinele de lângă casă, unde se obisnuiseră.

Un material realizat de Sorin Pavel

Foto: Ovidiu Moldovan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.