Colectare dificilă

Colectarea selectivă e sublimă, dar se face cu dificultate, cel puțin în București.

În sectorul 1 spre exemplu, pentru a păstra curățenia, primăria locală a hotărât ca ridicarea gunoiului să fie gratuită.

Mai mult, pentru a-i încuraja pe cetățeni să arunce resturile de hârtie, plastic și sticlă separat de cele menajere, firma de salubritate a amplasat aproximativ 2000 de recipiente speciale pe străzile din acest sector.

În plus, la sfârșitul anului trecut, a fost demarată o campanie de colectare selectivă a deșeurilor direct de la domiciliu.

Adriana Calcan, purtătorul de cuvânt al firmei Romprest, care se ocupă de curățenie în sectorul 1, spune că în containerele în care ar trebui selectate materialele reciclabile se aruncă de toate; de la gunoi menajer până la moloz.

O altă problemă o reprezintă colectorii de ocazie, adică persoanele care sustrag sticlele de plastic aruncate de cetățeni, pentru a le vinde.

Aceștia reușesc să sustragă aproape jumătate din deșeurile deja colectate selectiv.

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor, Primăria Sectorului 1 organizează întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari de două ori pe săptămână, lunea și joia, ne-a transmis colegul nostru Mircea Apostolescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.