Poliţia germană: printre violatorii de la Koln au fost şi imigranţi

Poliţia germană efectuează verificări în cazul a 31 de suspecti în total, inclusiv 18 solicitanţi de azil, pentru violenţele sexuale şi furturile comise în noaptea Anului Nou la Koln, a anunţat vineri Tobias Plate, purtator de cuvânt al Ministerului federal de Interne, citat de AFP şi Reuters.

Din grupul de suspecţi fac parte nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar şi doi cetăţeni germani, un irakian, un sarb şi un american.

Pe de altă parte, agenţia DPA, anunţă că doi imigranţi au fost arestaţi în legătură cu violenţele din Koln. Cei doi aveau telefoane mobile care conţineau înregistrări video ale agresiunilor.

Amintim că poliţia din Koln a declarat într-un raport că deficitul de personal şi de dotari ale echipajelor de intervenţie a creat o situaţie de “supravieţuire a celui mai puternic”, în care mulţimea de bărbaţi, în majoritate străini, i-a împiedicat în mod fizic pe politişti să vină în ajutorul femeilor victime ale agresiunilor.

Conform revistei Der Spiegel, raportul poliţiei descrie o imagine de haos, în care grupuri de până la 30 de bărbaţi “de origine nord-africană sau arabă” au încercuit, agresat sexual şi tâlhărit zeci de femei în zona gării principale din Koln.

La secţiile de poliţie din Koln au fost depuse peste 100 de plângeri, trei sferturi dintre ele de natură sexuală, inclusiv două plângeri pentru viol.

Pe de altă parte, cotidianul francez Le Monde îl citează pe Arnold Plickert, preşedintele sindicatului politiştilor din landul Renania de Nord-Westfalia care a afirmat că “este o nouă dimensiune a violenţei, niciodată nu am fost confruntaţi cu aşa ceva”

Incidente ca cele de la Koln s-au produs în noaptea de Revelion, chiar dacă la scară mai mică, şi în alte oraşe germane: Hamburg, Stuttgart şi Frankfurt

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.