Politia germana nu are efective si echipamente destule ca sa faca fata imigrantilor

Deficitul de personal si de dotari al echipajelor de interventie a creat o situatie de “supravietuire a celui mai puternic”, in care multimea de barbati, in majoritate straini, i-a împiedicat in mod fizic pe politisti sa vina in ajutorul femeilor victime ale agresiunilor in noaptea de Revelion in oraşul german Koln.

Asa scrie intr-un raport al politiei din Koln ale carui detalii au fost publicate joi de revista Der Spiegel, preluată de agentia de presa DPA.

Conform Der Spiegel, raportul descrie o imagine de haos, in care grupuri de pana la 30 de barbati “de origine nord-africana sau araba” au încercuit, agresat sexual si talharit zeci de femei in zona garii principale din Koln.

Incidentele au socat întreaga Europa, desi oficialii germani s-au grabit sa declare ca nu este deloc sigur ca cei care le-au provocat faceau parte din cei peste 1 milion de refugiati ajunsi in acest an in Germania .

La sectiile de politie din Koln au fost depuse peste 100 de plangeri, trei sferturi dintre ele de natură sexuala, inclusiv doua plangeri pentru viol.

Pe de alta parte, cotidianul francez Le Monde il citeaza pe Arnold Plickert, presedintele sindicatului politistilor din landul Renania de Nord-Westfalia care a afirmat ca “este o noua dimensiune a violentei, niciodata nu am fost confruntati cu asa ceva”

Incidente ca cele de la Koln s-au produs in noaptea de Revelion, chiar daca la scara mai mica, si in alte orase germane: Hamburg, Stuttgart şi Frankfurt

Poliţia a confirmat că 16 persoane sunt anchetate în legatură cu infractiunile respective, dar nu a fost operata nicio arestare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.