Avertizarea Cod galben ar putea fi prelungită

Administraţia Naţională de Meteorologie ar putea prelungi codul galben de ninsori pentru sudul ţării care intra in vigoare astazi la ora 14 si este valabil pana maine la pranz (ora 12).

Ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice.
Stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm.
In Bucuresti va ninge slab incepand de diseara.

De marţi după-amiază insa, vor fi precipitaţii sub formă ploaie iar în noaptea de marţi spre miercuri în Oltenia şi Banat va apărea poleiul, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu.

„Cantităţile de zăpadă, precipitaţiile, pentru cele zece judeţe, până mâine la prânz, nu sunt foarte importante dar sunt asociate cu vânt de 50- 60 de kilometri pe oră”, a precizat acesta la videoconferinţa organizată la MAI.

„Totodată, cresc temperaturile. În loc de minus 10 pot fi minus 5-6 grade, dar de marţi după-amiază, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie şi atunci în noaptea de 5 spre 6 este posibil ca tot în zona Oltenia – Banat să apară polei”, a adăugat directorul ANM.

După această perioadă, a spus directorul ANM, timp de 10 zile, vor fi temperaturi normale pentru această lună.

Aproximativ 3.500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi în cele zece judeţe aflate sub atenţionare de Cod galben, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, înaintea videoconferinţei cu prefecţii.

 

De asemenea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a vorbit despre faptul că autorităţile trebuie să acorde, în această perioadă, o atenţie deosebită persoanelor care se află sub dializă şi femeilor însărcinate.

Raed Arafat i-a sfătuit pe prefecţi să acorde sprijin persoanele fără adăpost în azilele de noapte.

La randul sau Directorul CNADNR, Cătălin Homor, a declarat că stocurile companiei sunt ‘suficiente pentru aproximativ două luni de iarnă’ iar utilajele sunt ‘sută la sută pregătite’.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.