Romania, inclusa de CNN, in topul destinatiilor turistice din 2016

Clasamentul, care cuprinde 16 destinatii de calatorie, a fost intocmit de cei de la CNN, impreuna cu experti in turism. Acestia spun ca tarile din zone extreme vor fi destinatiile anului viitor. CNN a inclus printre locurile de vis, de mers in vacanta in 2016, tari ca Madagascar, Iran sau Uganda.

Americanii au pus pe lista si Romania. Expertii recomanda tara noastra ca destinatie turistica pentru Muntii Carpati, Delta Dunarii, Transilvania si Cluj Napoca. Romania este recomandata pentru padurile verzi si traseele de schi si de catarare din Muntii Carpati, dar si pentru Delta Dunarii, cu terenurile sale mlastinoase si roditoare si unde turistii sunt invitati sa faca drumetii, sa pescuiasca si sa observe pasarile.

Viitorilor turisti le sunt prezentate si mituri româanesti, cele ale lui Dracula, ale varcolacilor si fantomelor. Peisajele vaste si variate din Transilvania, care incadrează castele si biserici, nu vor dezamagi, de asemenea, turistii, se mai spune in materialul CNN, in care se face referire directa la Castelul Bran, care este asociat cu scriitorul irlandez Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”. Obiectivele turistice din Romania sunt de preferat sa fie vizitate in perioadele aprilie-mai si august-octombrie.

Printre celelalte destinatii de calatorie recomandate de CNN pentru 2016 se numără Mongolia, Papua Noua Guinee, Regiunea Arctica (Islanda, Groenlanda şi Norvegia), Madagascar, Iran şi parcurile nationale din India.

1 COMENTARIU

 1. SCRISOARE DESCHISA

  Doamnei DRAGU ANCA ministru al finantelor publice

  Stimata doamna ministru, ca simplu contribuabil al acestei tari doresc sa va retin atentia cu urmatoarea problema, consider eu de mare importanta pentru finantele publice si pentru o dezvoltare cat mai echilibrata a Romaniei.

  In anul 2013 a fost demarata o restructurare a ministerului ce il conduceti, dar mai ales a ANAF.
  Astfel au fost create un numar de sapte Directii regionale ale finantelor publice (DGRFP), desfiintandu-se vechile structuri judetene iar toata puterea de decizie a fost concentrata la un singur nivel, toti conducatorii fiind numiti numai pe afinitati politice.
  Concomitent cu acestea a fost creata si structura eminamente politico-politisto-SRI-sta ANAF Antifrauda (structura care profesional nu are nimic in comun cu ANAF), dar nu despre aceasta doresc sa discut acum.

  Problema primordiala a dezvoltarii armonioase a fiecarei zone din Romania consta in proiectul dezastruos de concentrare la nivelul celor sapte oraselor desemnate ca centre ale DGRFP-urilor (de aici exceptand Bucurestiul cu Ilfovul) a tuturor societatilor desemnate ca fiind Contribuabili Mijlocii. Daca toate aceste societati care sunt buni contribuabili si potenti financiar vor merge din judetele unde isi desfasoara activitatea la nivel oraselor unde s-a stabilit sediul DGRFP, atunci in aceste orase se vor crea centre financiare puternice, iar Directorii DGRFP-urilor vor deveni magnati ai finantelor publice pentru toate Consiliile Judetene si Locale din fiecare regiune in parte.
  In fapt asa a si fost gandita toata aceasta actiune, numai ca la presiunea populatiei “ganditorii mareti ai acestui proiect” au demisionat si au pierdut o multitudine de “aranjamente”.
  Fata de aceste va solicit sa nu dati gir pentru aceasta schimbare care nu face decat sa adanceasca si mai mult saracia in unele zone si sa creeze poli de putere si coruptie in altele. Va rog sa mai amanati aceasta schimbare sa fie analizata temeinic si daca se considera necesara sa fie facuta intr-o cu totul alta forma.

  Ca si profesionist contabil recunosc ca sunt angrenat in aceasta schimbare, dar in mod direct pe mine prea putin ma afecteaza, vor avea mult de pierdut toate companiile care vor fi nevoite sa migreze cu toata administrarea si conturile din trezorerii. Indiscutabil vor fi necesare cheltuieli mai mari pentru deplasarea la sediul DGRFP pentru diferite probleme sau certificate fiscale, aceste cheltuieli insumate pot ajunge la cifre semnificative care perturba unele sectoare de activitate.
  Va multumesc in speranta ca veti alege cea mai buna si corecta varianta.

  Expert contabil ADAM VICTOR

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.