Proiecte respinse de consilierii generali ai Capitalei

Consilierii municipali au respins dupa doua ore de dezbatere, cele sase Proiecte de Urbanism Zonal ce vizau reconfigurarea centrului orasului. Cel mai controversat proiect a fost cel de la Piata Constitutiei-Bulevardul Unirii. Locuitorii s-au declarat impotriva taierii celor 500 de copaci, deschiderii de cafenele si restaurante si organizarii de concerte care perturba linistea.

Proiectele prevedeau constructia de parcari subterane in Capitala si amenajarea a numeroase zone pietonale.

Unul dintre proiecte se referea la construirea unei parcari subterane cu aproximativ o mie de locuri in Piata Constitutiei si transformarea Bulevardului Unirii, treptat, intr-o zona pietonala. Un alt proiect prevedea construirea unui nou pod peste Dambovita, intre strada Lipscani si Parcul Izvor, doar pentru pietoni si biciclisti. De asemenea, traficul rutier ar fi urmat sa fie reorganizat in Pietele Lahovary si Cantacuzino, unde urmau sa fie mai multe locuri de parcare. In Piata de Flori din cartierul Rahova erau prevazute restaurante si cafenele, iar la Sala Palatului ar fi fost construita o parcare subterana.

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu sustine ca aceste proiecte erau necesare. El spune ca in zona centrala este nevoie de aproximativ 6000 de locuri de parcare pentru riverani.  Si academicianul Răzvan Teodorescu crede ca aceste proiecte ar fi pus in valoare monumentele si muzee din Bucuresti.

De partea cealalta, mai multe ONG-uri si asociatii de proprietari din zona Bulevardului Unirii au contestat planurile de urbanism aflate pe ordinea de zi a sedintei de astazi a consilierilor. Oamenii spun ca acestea vor duce la distrugerea spatiilor verzi din zona Unirii.

Valoarea fondurilor europene nerambursabile ce urmau sa fie accesate era de peste 200 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.