Unul dintre patronii clubului Colectiv rămâne în arest preventiv

Unul dintre patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă. Tribunalul Bucureşti a admis joi o contestaţie a procurorilor şi a anulat o decizie a Judecătoriei Sectorului 4, prin care inculpatului i se înlocuia măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Alin Anastasescu este singurul patron al clubului Colectiv care se mai află, în prezent, arestat. Ceilalţi doi, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost eliberaţi pe 21 decembrie şi plasaţi în arest la domiciliu.

Patronii clubului sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Colectiv, în urma căruia au murit 63 de persoane şi alte peste o sută au fost rănite.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor trei patroni şi a fost începută urmărirea penală faţă firma care administra clubul şi cea responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.