Municipalitatea va continua proiectele începute

Proiectele de infrastructură și de reabilitare a unor obiective din Capitală, realizate cu fonduri europene și pe care primăria n-a reușit sa le termine la timp, vor fi finalizate anul viitor.

Banii necesari vor fi însă alocați din bugetul Municipalității.

Consilierii generali au aprobat astăzi includerea, pe lista de investiții a Primăriei Capitalei, a obiectivelor care nu vor mai putea fi finalizate pe fonduri europene nerambursabile.

Printre acestea se numără Arcul de Triumf, spitalele Victor Gomoiu și Foișor, pasajul de la Piața Sudului și amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei.

Valoarea fondurilor europene atrase pentru aceste investiții a fost de peste 190 de milioane de lei, din care s-au pierdut 130 milioane, adică aproximativ 70%.

În cazul în care Consiliul General al Capitalei nu aproba alocarea unor fonduri din bugetul Primăriei, pentru finalizarea lucrărilor, Municipalitatea trebuia să dea înapoi și banii europeni utilizați până acum.

Primăria Capitalei a demarat un audit pentru a stabili cine sunt responsabilii pentru această gestionare dezastruoasă a fondurilor europene, ne-a transmis colegul nostru Mircea Apostolescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.