Evenimentele culturale ale zilei

CINEMA

La sala Elvira Popescu a Institutului Francez, de la ora 18:00, are loc o proiecţie specială a filmului „Un etaj mai jos” de Radu Muntean, în prezenţa unei părţi din echipa de realizatori.

MUZICĂ

Orchestra şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul Concertul extraordinar de Crăciun sub bagheta compozitorului şi dirijorului Vladimir Cosma, cu un program compus din compoziţii ale sale. Solişti: Irina Baianţ, Giani Lincan, Cezar Cazanoi, Emil Bîzgă, Tudy Zaharescu, Eugen Tegu, Herve Noirot, Vincent Beer-Demander.

La Sala Palatului, de la ora 20:00, are loc concertul „Rockolinde – Simfonic”, susţinut de Cristi Minculescu şi trupa IRIS, alături de soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin şi Orchestra Sinfonia Bucureşti dirijată de Florin Totan.

În cadrul Bucharest Christmas Market 2015 din Piaţa Universităţii, între orele 18:30 şi 21:30, dau spectacol Cornelia şi Lupu Rednic, precum şi ansamblurile: „Doina Dobrogei” din Medgidia, „Poenarii Burchii” de copii şi tineret şi „Brezoaia” din Rucăr şi „Mureşul” din Târgu-Mureş.

În cadrul ALT.CRĂCIUN, ce se desfăşoară la sediul ArCuB de la Hanul Gabroveni, de la ora 19:00, cântă Viţa de Vie.

„Crăciunul copiilor” se încheie în Parcul Kiseleff, în programul ultimei seri figurând:

– de la ora 17:00, Folk Frate!
– de la ora 18:15, Rareș Varniote (Free Deejays);
– de la ora 19:00, Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti;
– de la ora 20:00, Elena Gheorghe.

EXPOZIŢII

În Galeria de Artă „Ioan Octavian Penda” de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, la ora 18:00, este vernisată Retrospectiva 2015 a Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”, care prezintă, până pe 18 ianuarie 2016, 60 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.