„Toto, cocoşelul cel viteaz”

Copiii prea mici să vadă „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei”, ce rulează şi într-o nefericită versiune dublată în română, ar putea învăţa despre curaj şi responsabilitate vizionând reuşita animaţie „Toto, cocoşelul cel viteaz”, ce este proiectată la majoritatea cinematografelor de mall şi prezintă foarte îndulcit, sub formă de box sportiv, violentele şi sângeroasele lupte de cocoşi din Mexic, ţara unde acest film a fost produs.

toto_cocoselul_cel_viteaz_15020900Personajul titular e practic, un adolecent înaripat cu aspiraţii înalte, care trec dincolo de sarcina sa de a da deşteptarea animalelor de la fermă în fiecare dimineaţă. Toto visează să ajungă mare campion de lupte în arena din sat, controlată de un mare afacerist local, El Padrino. Ca susţinătoare ferventă o are pe Di, o frumoasă găinuşă îndrăgostită nebuneşte de el. Destinul va face ca dorinţa să i se împlinească mai repede decât s-ar fi aşteptat întrucât un fermier necinstit o trage pe sfoară pe bătrâna văduvă stăpână a fermei şi o forţează să parieze proprietatea într-o luptă de cocoşi.

Astfel, Toto trebuie să se antreneze într-un foarte scurt timp pentru a-l învinge pe cocoşul Bankivoide, campionul campionilor, ştiind că soarta fermei şi a locuitorilor ei se află în „mâinile” sale. Amicii lui – ouăle Willy, Bibi, Confi şi Tocino – pleacă în căutarea unui fost campion la lupta de cocoşi, o adevărată legendă vie, care să-l antreneze pe prietenul lor. Pentru aceasta, ei trebuie să se înţeleagă cu singurul care-i poate duce la fostul campion, un ou de raţă pe nume Patín Patán, a cărui sănătate mentală pare să fie discutabilă.

În timpul antrenamentului cocoşelul, prietenii săi şi alţi câţiva aliaţi trebuie să facă faţă şi atacului mişelesc al păsărilor de pradă asupra fermei, pus la cale de languroasa cântăreaţă din taverna satului ce are propriile ei planuri malefice.

Pentru a învinge în arenă nu-i vor fi suficiente lui Toto nici antrenamentul, nici tehnicile de luptă învăţate în timpul acestuia, ci decisivă este găsire vocii sale de cocoş, ceea ce se va dovedi a fi cel mai greu lucru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.