Liderii Uniunii Europene au luat decizii cu privire la criza migrației

Liderii Uniunii Europene au convenit, la Consiliul European, să întărească paza la granițele Schengen și să remedieze deficiențele apărute în fața fluxului de migranți.

”Pentru ca integritatea spațiului Schengen să fie salvgardată, este indispensabil să recâștigăm controlul asupra granițelor externe”, a spus președintele Consiliului European, Donald Tusk.

În schimb, a fost amânată cu 6 luni o decizie care ar da putere Comisiei Europene, prin înființarea unei agenții specializate care să opereze în statele membre ce nu își pot securiza singure frontierele.

Măsura, susținută de Franța și Germania, este criticată de mai mulți parteneri ca fiind o încălcare inacceptabilă a suveranității.

Tot ieri, în prima zi a întâlnirii de la Bruxelles, liderii europeni au analizat și propunerile Marii Britanii de renegociere a statutului său de membru al Uniunii.

Consiliul European continua astăzi, când pe agenda summitului european se află lupta împotriva terorismului, uniunea economică și monetară, precum și uniunea energetică.

Reamintim că premierul Dacian Cioloș reprezintă țara noastră la aceast summit.

Sursă: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.