Criză in București, oraşul va fi blocat mâine de mitingul transportatorilor

Sindicatele si patronatele transportatorilor anunță  un uriaș miting, în Piața Victoriei si pe Soseaua Kiseleff, pentru mâine,  începând  cu prima oră  a dimineții. Organizatorii vor să  aducă  in fața  Guvernului 10 mii de manifestanți  si 10 de vehicule, dintre care si o mie de camioane.

Primăria  Capitalei spune că la nivelul Comisiei de autorizare a adunărilor publice, din care fac parte reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliției  Naționale, Poliției Locale, s-a luat decizia ca acest protest să nu fie permis. Conform comunicatului Municipalității, cele 10 mii de autovehicule ar bloca total traficul din București. Modul de afluire a manifestanților, care ar urma să  vină  spre Piața  Victoriei pe Soseaua Kiseleff, va duce la blocarea totală a zonei de nord a orașului si a Pieței Victoriei. In condițiile  blocajului survenit in zona Eroilor, blocarea Pieței  Victoriei ar însemna si sufocarea totală  a părții  de vest a Bucureștiului, se mai precizează  in comunicatul Primăriei  Capitalei.

Pe de altă  parte, reprezentanții  transportatorilor spun că  Municipalitatea le-ar fi admis, inițial, cererea, dar că, apoi, din motive politice s-ar fi răzgândit. Ei mai spun că, oricum, nu ar avea nevoie de nici o autorizație  pentru protest si că vor veni mâine în Piața Victoriei, pe Soseaua Kiseleff, cu cele 10.000 de autovehicule. Organizatorii îi sfătuiesc pe bucureșteni  să  ocolească  zona afectată  de protest.
In acest moment, reprezentanții transportatorilor negociază, încă, cu cei ai Jandarmeriei, Poliției si Municipalității  formula desfășurării  protestului.
Cert este că,  de la intrarea in București  pe DN1, până  la Piața  Victoriei, pot stationa circa 4000 de masini.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.