Evenimente pe care nu trebuie să le ratezi astăzi, în București

FILM

În cadrul programului British Documentary, de la ora 19 rulează gratuit „David Bowie – cinci ani” de Francis Whately.

MUZICĂ

Concertul de colinde cu scop caritabil „După datini, colindăm” este susţinut, de laora 18 la Biblioteca Naţională a României,de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române şi Corul Cantus Domini al Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi din cadrul Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Şi Ştefan Hruşcă susţine un concert de colinde, de la ora 20 la Sala Mare a Teatrului Naţional.

Unul dintre cele mai sonore nume ale scenei heavy metal internaţionale, trupa germană Accept, prezintă la Arenele Romane showul „Blind Rage over Romania”. În deschidere,de la ora 19 cântă trupele 9,7 Richter şi Arthur, cea mai recentă descoperire Metalhead.

SPECTACOLE

„Antisocial”, unul dintre cele mai dezbătute spectacole ale momentului, îşi încheie turneul național cu o reprezentaţie ce are loc de la ora 19, la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni. Această producţie semnată de Bogdan Georgescu este o radiografie detaliată a crizei din sistemul educaţional românesc şi a conflictului dintre generaţii.

În cadrul Clubului Dramaturgilor de la ora 18 la Institutul Cultural Românare loc spectacolul-lectură ce piesa „Central Park sau Marele Mogul” de Candid Stoica.

Şi Institutul Cultural Balassi al Ungariei vă propune un spectacol-lectură de la ora 19: „Oricine” de KárpátiPéter.

EXPOZIȚIE

La Institutul Italian de Cultură este vernisată, la ora 18.30’, prima expoziţie a artistei sârbe, Branislavam Stojanovic, în România.

LANSARE

În foaierul Ateneului Român, de la ora 17 sunt lansate „Calendarul regal 2016” şi albumul „Săvârşin. Detaliul”, de Principesa Margareta şi Principele Radu ai României, în prezenţa autorului. Alături de Iren Arsene, director şi co-fondator al editurii Curtea Veche, vor lua cuvântul pictorul Ştefan Câlţia şi actriţa Oana Pellea. Evenimentul include o sesiune de autografe.

DEZBATERE

La Librăria Bizantină de la ora 19 începe o dezbatere pe tema „Trecerea de la nonfiction la fiction: ce se pierde şi ce se câştigă ?”, eveniment prilejuit de apariţia recentă a romanului „Villa Margareta”, semnat de Doina Jela. Invitaţi, alături de autoare: Adriana Bittel, Odilia Roşianu şi Ciprian Măceşaru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.