Weekend de psihanaliză și film, la Cinema Elvira Popescu

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film se desfășoară până pe 13 decembrie la Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.

Weekend-ul demarează cu filme pentru copii și se va încheia duminică seara, cu proiecția TRUTH, regizat de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett și Robert Redford în rolurile principale.

Programul de weekend la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film prezintă:

IRRATIONAL MAN, regia Woody Allen – un profesor de filosofie – Joaquin Phoenix, aflat în mijlocul unei crize existențiale, descoperă, cu ajutorul relației începute cu o studentă- Emma Stone, că se poate bucura din nou de viață. Atunci când află că este aproape de a plăti pentru faptele sale cu prețul libertății, profesorul va face orice să se salveze.
Prezentat prin amabilitatea Freeman Entertainment.

TANGERINES, un film scris, produs și regizat de Zaza Urushadze – aceasta este povestea lui Ivo și a lui Markus, care aleg să rămână pe loc în satul lor din Abkhazia, Georgia după izbucnirea războiului din 1992, deși ceilalți fugiseră deja în Estonia.
Nominalizat la Premiile Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, 2015

LADY IN THE VAN, regizat de Nicholas Hytner, cu Maggie Smith – nominalizată la Globurile de Aur la categoria Cea mai bună actriță într-un film de comedie, pentru rolul lui Mary Shepherd. Filmul spune povestea adevarată pe care Alan Bennet a trăit-o în anii ‘70, atunci când i-a permis lui Mary Shepherd să-și parcheze rulota lângă casa sa, acolo unde aceasta a și rămas timp de 15 ani.
Prezentat în premieră în România prin amabilitatea InterComFilm Distribution.

Toate filmele prezentate în Festival vor fi urmate de discuții moderate de către criticul de film și directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanaliști, regizori, producători, actori și critici de film.

Printre vorbitorii ce vor fi prezenți la cea de-a patra ediție a Festivalului se numără Dr. Cristian Andrei, Carmen Avram, Alin Gălățescu, Dr. Florian Predescu (Franța), Vlad Eftenie, Dr. Laura Manu (Anglia) și psihanalistul Andrea Sabbadini – Directorul Festivalului de Psihanaliză și Film de la Londra.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.