Colectiv după 42 de zile

Floreasca, Bagdasar, Spitalul de Arşi si Spitalul Elias vor asigura tratamentul de recuperare, ambulatoriu sau la nevoie prin internare pentru pacienţii de la Colectiv.
23 de persoane rănite în urma cu 42 de zile in incendiul din Clubul Colectiv dintre care 3 în stare critică sunt internate în spitalele din Bucureşti, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 5 pacienţi, la Spitalul Bagdasar Arseni – 5 pacienţi, la Spitalul Grigore Alexandrescu -3 pacienţi, la Spitalul Elias – 2, Spitalul Militar Central – 4, Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3, Spitalul CC Iliescu – un pacient.
59 de persoane au fost externate până în prezent din cele care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate: Austria – 5 persoane transferate, dintre care una a decedat, alte 4 persoane în stare stabilă, Belgia – 8 persoane care se află în stare stabilă, Olanda – 8 persoane transferate, dintre care două au murit alte 6 persoane sunt în stare stabilă, Germania- 5 persoane transferate, 2 persoane în stare stabila, o persoană cu evoluţie incertă şi două au murit, Marea Britanie – 9 persoane, dintre acestea 3 au decedat, iar 6 sunt stabile, Norvegia – o persoană în stare stabilă care a fost externată şi Israel – 3 persoane, din care una a decedat iar alte două sunt în stare stabilă.

Răniţii din incendiul din Clubul Colectiv, internaţi încă în spitalele din Bucureşti, vor fi reevaluaţi timp de o săptămână de o comisie de specialişti din Ministerul Sănătăţii iar dacă starea lor o va permite şi familiile vor dori, pacienţii ar putea fi transferaţi în străinătate, pe banii statului român.
Comisia mixtă medicală va analiza fiecare caz dintre pacienţii internaţi şi cei externaţi pentru a le stabili un program adecvat de recuperare medicală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.