Trei români și doi membri ai familiilor lor au fost repatriați din Siria

Sursa foto: www.eurcom.org

Trei cetăţeni români şi doi membri de familie cetăţeni sirieni au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, informează Ministerul Afacerilor Externe.

”Atât cetăţenii români, cât şi membrii de familie ai acestora au părăsit în condiţii de siguranţă Siria pe cale terestră către Liban la data de 8 decembrie 2015. Misiunea diplomatică de la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii celor trei cetăţeni români, iar filiala de la Damasc a OIM a asigurat transportul grupului prin suportarea costurilor aferente repatrierii. De asemenea, grupul a fost asistat de către reprezentanţi ai Ambasadei României la Beirut şi ai OIM pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare în aeronava cu care au fost repatriaţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE subliniază că misiunea diplomatică din Siria este în contact permanent cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar pentru facilitarea comunicării cu rudele şi cu autorităţile, dar şi sprijin logistic în funcţie de situaţia specifică a fiecăruia.

Potrivit MAE, misiunea eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare. Măsurile fac parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite în zone cu risc major de securitate, prin intermediul Ambasadelor României la Damasc şi Beirut.

Sursă: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.