David Cameron, într-o vizită oficială în România

Sursa foto: www.en.rahapress.af

Prim-ministrul britanic David Cameron face miercuri o vizită oficială în România. Acesta va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis şi va avea convorbiri cu premierul Dacian Cioloş. David Cameron se va întâlni cu premierul Cioloș, la ora 15:30, la Palatul Victoria, iar la ora 16:45 va fi primit la Palatul Cotroceni.

Vizita are loc în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană. Este important de menționat că Londra pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, marți, că România dorește rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părți: atât pentru Londra, cât și pentru Bruxelles.

„România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii”, a declarat Cioloș.

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de „reformare sau de adaptare a modului de funcționare a Uniunii Europene” în contextul în care Londra pregătește un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.