Bărbatul care intenționa să provoace o explozie rămâne în arest

Bărbatul care intenționa să provoace o explozie, la manifestația de Ziua Națională, de la Târgu Secuiesc, rămâne în arest preventiv.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la această măsură, făcută de Beke Istvan Attila, arestat pe 1 Decembrie.

El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Anchetatorii spun că există informații, potrivit cărora Beke Istvan, membru marcant al unei organizații extremiste, a procurat mijloacele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat, pe care intenționa să-l detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Acțiunea a fost plănuită încă din luna octombrie, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte membri ai organizației „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate”.

Participanții la aceasta întâlnire au folosit un limbaj codificat, spun anchetatorii.

În urma perchezițiilor, procurorii au găsit sute de dispozitive pirotehnice din categoriile a doua și a treia, interzise de lege, dar și dispozitive electrice ce puteau fi folosite la detonare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.