Germania, sufocata de imigranti

Peste 964.000 de imigranti au sosit de la inceputul  acestui an in Germania a anuntat astazi Ministerul de Interne, citat de Agentia France Presse ( AFP).

Germania ar urma astfel sa depaseasca pana la sfarsitul lunii decembrie un milion de solicitanti de azil inregistrati in acest an.

Ministerul german de interne nu precizeaza nationalitatea solicitantilor de azil, dar conform  unor statistici facute in lunile anterioare, sirienii si afganii formeaza cel mai mare contingent.

Autoritatile de la Berlin au luat masuri pentru accelerarea analizarii procedurilor de azil, care in prezent variază de la 2,9 luni pentru cetatenii din Kosovo pana la 14,9 luni pentru pakistanezi.

Ministerul german de interne a precizat ca imigrantii provenind din Balcani nu au nicio sansa de a primi azil pentru ca tarile lor sunt considerate sigure, in timp ce tari precum Siria sunt considerate periculoase.

Conform ONU, numarul imigrantilor ajunsi în Europa prin Marea Mediterana a scazut cu o treime in noiembrie fata de octombrie, din cauza conditiilor meteo, dar si urmare a masurilor luate de Turcia pentru combaterea traficului de fiinte umane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.