Patronii clubului Colectiv rămân în arest

Cei trei patroni ai clubului Colectiv rămân în arest pentru încă 30 de zile, a decis. Instanța a acceptat contestația Parchetului General la decizia anterioară de plasare a celor trei patroni ai clubului Colectiv în arest la domiciliu. Prin urmare, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Cosmin Mincu rămân în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Cei trei patroni se află în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență. Un alt factor favorizant incendiului a fost folosirea unor materiale inflamabie. Prin urmare, nu ar fi trebuit să se desfășoare un spectacol cu efecte pirotehnice în incinta acoperită a clubului.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea inculpaților și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.