Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult

Cercetătorii britanici au descoperit că aluniţele, considerate mai demult simboluri ale frumuseţii, sunt şi semne că persoana care le are este sănătoasă. Pornind de la oase şi piele, până la ochi, toate sunt influenţate de aluniţe.

Potrivit studiului realizat la London King’s College, în mod normal, oamenii au undeva între 30 şi 40 de aluniţe pe corp, puţini fiind cei care au peste 100. Aceştia nu ar trebui să se simtă stigmatizaţi, ci mai degrabă norocoşi, deoarece înseamnă că au oasele mai puternice, vederea mai bună şi nu vor face atât de multe riduri.

Legătura? Aluniţele, acele pete maronii pe piele, apar atunci când celulele pielii se divizează mai repede decât în mod normal. La unii oameni încep să dispară după vârsta de 40 de ani, iar la alţii continuă să se înmulţească. Acesta e un semn că au celule albe cu telomere mai mari, acestea având rolul de a proteja cromozomii de degradare.

Norocoşii aceştia plini de… pete maronii pe piele au de obicei o viaţă mai lungă şi sunt mai sănătoşi. În urma obţinerii acestor rezultate interesante, cercetătorii vor să dezvolte şi un tratament care să înlocuiască procedurile cosmetice de întinerire a pielii.

Sursă: Rador

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.