Tinerii bucureșteni sunt invitati la Festivalului Fulgilor de Nea

Evenimentul începe vineri la Palatul Național al Copiilor și se va desfășura pana pe 1 decembrie.
Cea de-a VI-a ediție a evenimentului cultural – artistic, educativ si de divertisment dedicat copiilor si tinerilor bucuresteni are ca temă în acest an „Frozen, Regatul de Gheata”.

Pe durata celor cinci zile, elevii și liceenii sunt aşteptati sa participe la ateliere de creație, jocuri, workshop-uri de dezvoltare personală, dar și la spectacole şi concerte ale celor mai îndragiți artiști ai momentului.

Cei mici sunt asteptati in fata Palatului sa se plimbe cu renii Mosului in fiecare zi de festival intre orele 11:00 – 13:00, 14:00 – 15:00, 16:00 – 17:00.

Atelierele de creație se vor desfașura zilnic în intervalul orar 11:00 – 17:00, workshop-urile intre orele 11:00 – 13:00, iar de la ora 17:00 la ora 19:00 vor avea loc concerte.
Vineri, 27 noiembrie pe scena vor urca What’s Up si Alex Velea.
Sâmbătă, 28 noiembrie, vor întreține atmosfera Alina Eremia si Lora iar duminica, 29 noiembrie Oana Radu si Andreea Banica. Seara de luni, 30 noimbrie au programate concerte Ada si Akcent & Lidia Buble iar marti, de 1 decembrie vor concerta Nicoleta Nuca si Connect-r.

Școlile gimnaziale implicate in Festivalul Fulgilor de Nea vor avea prioritate la înscrierea în proiectul „Vacanța Premianților”, initiativa PROEDUS ce va demara la începutul anului viitor.

Cei mai activi si performanti elevi ai claselor V -VIII urmând a fi premiati cu tabere la mare si la munte in vara anului 2016. Din cei 6000 de elevi participanti la editia de anul trecut a festivalului, 500 au fost premiati de PROEDUS cu tabere la munte si la mare.

Liceenii sunt invitați să participe la workshop-uri in domeniile carieră si alegeri, decizii și asumare, organizate special pentru ei. Este vorba despre „Trenul european”; „Greta”, „Razboiul atomic”; „Prabusire in desert”.

La finalul proiectului ”Trenul European”, participantii vor invata ce inseamna etichetele sociale, diversitatea socio-economica, vor constientiza importanta pe care o au alegerile in raport cu valorile personale si vor invata cum sa-si argumenteze alegerile. Participantii vor exersa totodata si abilitatea de a vorbi in public.

Activitatea workshop-ului „Razboiul Atomic” are ca scop relevarea importantei carierei, participantii facand astfel cunostinta cu o paleta larga de profesii. Identificarea si constientizarea diversitatii socio-profesionale, precum si discutiile libere, ii vor ajuta pe participanti sa gaseasca argumente pro sau contra asupra mai multor domenii de activitate.

In cadrul workshop-ului ”Greta” copiilor li se testeaza capacitatea de a lua decizii, la nivel individual si la nivel de grup. Astfel, participantii, prin propriile filtre de valori si principii vor fi capabili sa judece o speta si sa hotarasca moralitatea sau imoralitatea personajelor. Astfel, la finalul activitatii, participantii vor invata ce inseamna o comunicare eficienta, ce inseamna un conflict si cum poate fi acesta asumat si tratat.

Participarea la workshoul „Prabusirea in desert” ii va ajuta pe tineri să observe dacă lucrează mai bine individual sau in echipă. Jocul ii va ajuta pe participanti sa invețe cum sa ia decizii in situații sub presiune si cum să gestioneze momente tensionate.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educationale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, (PROEDUS).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.