VIDEO: Lansarea cărții de colorat pentru adulți „…și oamenii mali al tlebui să cololeze” la Gaudeamus 2015

Într-o lume nebună, nebună de tot, căutăm cu toţii momente de respiro. Într-o epocă ultramodernă, în care tehnologia te găseşte oriunde, identificăm cu greu o pauză reală.
De la copii învăţăm multe, dacă vrem.

Ce ar fi dacă am redescoperi cum să ne bucurăm de lucrurile simple? E timpul să redevenim copii, să reînvăţăm să ne relaxăm, să ne bucurăm, să evadăm din stres şi griji! Şi cum am putea să facem cel mai bine acest lucru? Într-un singur fel: petrecându-ne timpul în lumea culorilor, a celor mici, a desenului – o lume atât de curată şi pură, dar cu desene pentru „oameni mali”… Pentru că, în esenţă, mesajul acestei cărţi este acela de a redescoperi sau de a învăţa să ne bucurăm din nou.

Coloratul a devenit un fenomen şi în rândul adulţilor. Nu mai este de mult doar o activitate DESTINATĂ copiilor. Şi pentru adulţi este o activitate captivantă, creativă (fără a fi nevoie de stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate), care trezeşte nostalgii, opreşte şirul gândurilor legate de cotidian şi favorizează concentrarea.

Este o carte specială, cu desene exclusiviste, fiecare cu o poveste aparte.
Autoarea desenelor, Naomi Gittoes, este născută în Australia în 1987. Lucrează din studiouri mobile, reşedinte, festivaluri şi comunităţi artistice de pe tot globul. Desenează, pictează pe pânză, pe hârtie şi chiar pe pereţi. Iubeşte lumea marină! Este instructor de scufundări, practică şi predă yoga, este model pentru fotografii subacvatice. Redă lumii natura, cât şi natura umană aşa cum o vede ea.

Cartea are şi ea povestea ei. Aduce “oamenilol mali” 14 planşe – individuale – creaţiile lui Naomi, pe care fiecare dintre noi le interpretează în propria viziune.
În plus, există şi două surprize în carte – două planşe complexe, alături de reprezentarea lor originală: Reef Life (Viaţa în Recif) – povestea lumii subacvatice şi a doua planşă – o combinaţie între două desene dragi pentru Naomi – Sphere Background (Fundalul Sferic) şi Find Me (Găseşte-mă) – un joc pe care fiecare dintre noi îl joacă în încercarea de a ne găsi sau REGĂSI pe noi însine.

Foto: Mihaela Costache, Cosmin Boroiu, Vicenţiu Andrei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.