Gaudeamus – jurnal de bord

La Pavilionul Central de la Romexpo s-a deschis cea de a 22-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura cel mai citit, cel mai ascultat si, mai ales cel mai asteptat targ de carte din Romania. Si aceasta nu este o figura de stil pentru ca nici nu avusese loc deschiderea oficiala si vizitatorii erau deja prezenti: oameni de toate varstele, femei si barbati, unii tipul clasic de cititor care sovaie intre un titlu de beletristica si unul de filosofie sau stiinte si pana la tipul boem, nerabdator gata sa citeasca orice, din orice domeniu daca se poate in timp record, cititoare imbracate sobru cautand carti potrivite pentru fiecare din familie, cititoare cochete imbracate de la stilul office elegant la stilul rock uitandu-se dupa carti bune.
Au aparut si primii liceeni care spuneau ca azi au terminat cursurile mai devreme tocmai ca sa vina la Gaudeamus dar si clase de scolari mici uitandu-se dupa carti cu povesti. Erau si unii reprezentanti ai unor companii ce cautau deja carti pentru pomul de iarna.

Deschiderea Targului Gaudeamus, ce are anul acesta ca invitat de onoare Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone (GADIF) a inceput cu un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor de la Paris si a victimelor tragediei de la Clubul Colectiv.
Desi abia prezentata la standul Bucuresti FM, „Povestea trecatorilor” care in acest an vorbeste despre locuri din Bucuresti, deja se bucura de interesul vizitatorilor care au inceput intai sa o rasfoiasca de curiozitate iar apoi sa o ceara. Unii dintre ei spun ca deja au si Povestile Trecatorilor din anii trecuti. Au promis ca vor veni si la lansarea propriu zisa a albumului. Sunt cautate si CD-urile si cartile Editurii Casa Radio.

Sunt carti de la beletristice, la carti de stiinta, de bucate, de dezvoltare personala, culegeri de matematica, gramatica pentru copii. Pe scurt Targul Gaudeamus este o lume in miniatura, o lume in care va asteptam pe toti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.