Eveniment de lansare a celui mai recent proiect editorial al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23: „Ascultându-l pe Ivan”

Joi, 19 noiembrie, de la ora 18:00 are loc în standul Vellant (stand 20) de la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus evenimentul de lansare a celui mai recent proiect editorial al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23: Ascultându-l pe Ivan, carte scrisă de Vintilă Mihăilescu.
Ivan Patzaichin, Vintilă Mihăilescu şi Teodor Frolu vor povesti cum s-a născut şi, mai ales, încotro se îndreaptă dorința autorilor, contributorilor și colaboratorilor cu acest proiect editorial.
Bucuresti FM este partener media al evenimentului.

La aniversarea publică a lui Ivan Patzaichin cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani, o persoană din public mărturisea: „Nu ştiu cum să spun, are ceva de… de suveran, asta a fost impresia mea de prima dată când l-am văzut! Unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului românesc, Ivan Patzaichin a rămas și unul dintre cei mai modești și, în același timp, mai implicați civic sportivi din România.

Cunoscut pentru performanțele sale, Patzaichin este mai puțin cunoscut ca om și, cu atât mai puțin, ca model moral. „Toată lumea mă știe de când eram acolo, sus, pe podium, dar nimeni nu știe că am pornit totdeauna cu stângul!” – mărturisește Ivan Patzaichin în privat.

Concepută ca documentar antropologic, cartea îl are autor de text pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta l-a urmat pe Ivan Patzaichin timp de câteva luni în activitățile sale actuale și, cu bine-cunoscutu-i condei, pune în cuvinte povestea personalității lui Ivan.

Ascultându-l pe Ivan nu își propune doar să amintească tinerelor generații performanțele unui mare sportiv, ci mai ales să prezinte tuturor această voință suverană de a duce la bun sfârșit tot ceea ce a început cu stângul.

Portertul campionului Ivan Patzaichin a fost realizat, așadar, nu ca retrospectivă a unei cariere augurale, ci ca privire a unei vieți dinspre prezentul activ, dedicat unui beneficiu social de perspectivă: transformarea Deltei Dunării în regina ecoturismului european, cum îi place lui însuși să își numească, simplu, motivul pentru care se dedică anii aceștia antreprenoriatului social.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.