Mesaj adresat teroristilor: “Nu va ofer ura mea drept cadou!”

“Nu va ofer ura mea drept cadou!”

Asta a scris pe Facebook Antoine Leiris, un parizian al carei sotie, Helene Muyal-Leiris in varsta de 35 de ani a fost ucisa in masacrul de la sala de spectacole Bataclan, anunta Huffington Post.

Publicatia americana precizeaza ca Helene lasa in urma ei si un fiu in varsta de numai un an si 5 luni.

Prin aceasta postare pe Facebook,  Antoine Leiris a dat o replica mesajului transmis de Statul Islamic prin care fundamentalistii si-au asumat seria de atentate de vineri seara din capitala franceza.

“Vineri seara ati rapit o viata exceptionala, dragostea vietii mele mama fiului meu, dar nu veti avea parte de ura mea. Nu stiu cine sunteti si nu vreau sa stiu, sunteti niste suflete moarte. Daca acest Dumnezeul in numele caruia ucideti orbeste ne-a facut dupa chipul si asemanarea Lui, orice glonte in corpul sotiei mele a produs o rana si in inima Lui” a scris Leiris.

“In consecinta nu va ofer ura mea drept cadou! O doriti, dar a raspunde la ura cu furie inseamna sa cazi victima aceleiasi ignorante care v-a facut sa fiti ceea ce sunteti. Doriti sa fiu inspaimantat, sa ma uit la concetatenii mei cu neincredere, sa-mi sacrific libertatea de dragul securitatii. Ei bine, ati pierdut.

Am revazut-o in aceasta dimineata, in fine, dupa nopti si zile de asteptare. Era la fel de frumoasa ca atunci cand a plecat de acasa, vineri seara, la fel de frumoasa ca atunci cand m-am indragostit de ea acum mai mult de 12 ani. Sigur ca sunt devastat de aceasta durere, va ofer aceasta mica victorie, dar durerea nu va dura mult. Stiu ca ea va fi cu noi in fiecare zi si ca ne vom regasi in acest paradis al dragostei libere in care voi nu puteti intra.

Suntem numai doi, fiul meu si cu mine, dar suntem mai puternici decat toate armatele lumii. Nu mai am chef sa mai pierd timp cu voi, trebuie sa ma duc langa Melvil, care se trezeste din somn. Are numai 17 luni. Isi va manca mancarea ca deobicei, si apoi ne vom duce sa ne jucan, ca deobicei si in tot restul vietii sale acest copilas va reprezenta o amenintare pentru voi prin simplul fapt ca va fi fericit si liber. Pentru ca nu, nu veti avea parte nici de ura lui” a scris in incheierea mesajului sau Antoine Leiris

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.