UPDATE: Vot pentru Guvernul Cioloş

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a urmărit să aleagă în echipa guvernamentală oameni „profesionişti, integri, deschişi spre dialog„, precizând că va merge cu aceştia în faţa Parlamentului pentru a obţine votul de învestitură.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament.

Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, anunţând că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

Primul care a primit aviz pozitiv, decizie luată în unanimitate prin vot deschis, a fost Petre Tobă propus să conducă Ministerul Internelor.

Ulterior, aviz pozitiv a primit și Mihnea Motoc.

Lazar Comănescu, propus să preia portofoliul Afacerilor Externe, a primit şi el aviz.

Undă verde au primit şi Dan Stoenescu, desemnat ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Achim Irimescu, propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Costin Borc, propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a primit luni aviz favorabil, cu 36 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Claudia Ana Costea, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Parlamentarii au avizat favorabil, în unanimitate, numirea sa.

Şi Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au acordat aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informaţională, Marius-Raul Bostan.

Ioan Dragoş Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit şi el aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.

Tudorache a declarat, în cadrul audierilor, că vrea să acţioneze în Guvern ca un „factor de coeziune”, pentru a întări „spiritul de echipă” în Guvern.

Dan Marian Costescu, propus ministru al Transporturilor, a primit avizul comisiilor parlamentare care l-au audiat luni, cu 37 de voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”.

Medicul Andrei Patriciu Achimaş Cadariu, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a primit aviz favorabil, în urma audierii în comisiile parlamentare de specialitate, fiind înregistrate 25 de voturi ”pentru” şi o abţinere.

Vasile Dâncu, propus pentru ocuparea portofoliului de la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, nu a mai putut fi audiat astăzi, de comisiile parlamentare de specialitate, deoarece i s-a făcut rău în drum spre Parlament.

Preşedintele Valeriu Zgonea a informat că acesta va fi audiat mâine dimineaţă.

Cristiana Paşca Palmer a fost avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Mediului, de comisiile de specialitate din Parlament, cu 26 de voturi „pentru” şi o abţinere, exprimată de actualul ministru de resort, deputata Graţiela Gavrilescu.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Comisia pentru constituţionalitate a Senatului l-au avizat favorabil pe Ciprian Bucur pentru funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Deputaţii şi senatorii l-au avizat pe Bucur în unanimitate

Cristina Guseth a fost avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei, de parlamentarii din comisiile juridice, care au luat o pauză de consultări, înaintea votului pentru avizarea acesteia.

Guseth a fost avizată cu 41 de voturi „pentru”, şase voturi „împotrivă” şi şase abţineri.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Educaţiei, Adrian Curaj, a fost validat luni de comisiile parlamentare de specialitate cu unanimitate de voturi.

Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Elisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat, Dacian Cioloş, ca ministru al Tineretului şi Sportului, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că mâine, de la 9.30, va avea loc o nouă ședință a Birourilor Permanente Reunite, urmând ca la 10.00 să înceapă ședința plenului comun.

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.