Citeste cartea de weekend…Castelul de sticla

Se spune ca memoriile sunt basmele zilelor noastre iar autobiograful nu mai este pus fata in fata doar cu publicul cititor ci si cu propria sa putere de a-si aminti, a retrai, a intelege si a ierta.

Uneori te intrebi daca aceste memorii sunt scrise pentru autor sau pentru cititor…

Daca sunteti de acord cu mine sau, daca, dimpotriva, vreti sa ma contraziceti nu ar trebui sa lasati necitita in aceasta toamna „Castelul de sticla”, o carte scrisa de Jannette Walls si aparuta la editura Art in traducerea Lorenei Lupu.

„Castelul de sticla” ne spune povestea adevarata a unei familii nonconformiste pentru care aventura, spiritul liber si traiul neingradit de reguli inutile sunt mai presus de confortul unui camin tipic.

Sotii Walls isi cresc cei patru copii invatandu-i sa nu se teama de nimic, sa gandeasca liber, sa fie independenti dar, toate astea vin cu pretul unei vieti de nomazi, al absentei unei case decente si, de multe ori, al lipsei mancarii si hainelor.

Jeannette-Walls_Castelul-de-sticlaRex Walls, tatal, un tip carismatic de o inteligenta extraordinara, ii invata pe copii istorie si fizica, vaneaza demoni impreuna cu ei pentru a-i face sa isi depaseasca temerile si le daruieste stele de pe cer de ziua lor.
Insa dincolo de toate acestea nu reuseste sa le asigure un trai decent.
Peste ani, fiica cea mijlocie, Jannette, isi povesteste copilaria intr-o carte unica, de un umor extraordinar dar si de o profunzime emotionanta.

Ceea ce o sa va impresioneze la „Castelul de sticla” va fi curajul lui Jannette Walls de a scrie cu atata sinceritate despre lucruri pe care altii le-ar dori, din jena, ascunse si uitate.
Insa ea le povesteste cu sinceritate si cu dragoste fata de toti cei din familia sa incercand, mai degraba, sa-i inteleaga si sa ii ierte.

Despre cartea lui Jannette Walls se pot scrie multe lucruri dar, mai bine va las sa le descoperiti singuri.
Un lucru, insa tot am sa va spun…nu veti lasa cartea din mana pana nu veti intoarce si ultima pagina!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.