Fumatul interzis la Teatrul Nottara!

În Teatrul Nottara, intră într-o singură seară, la spectacolele de la cele două săli, 400 de spectatori. Este această clădire sigură sau nu?
După tragedia din Club Colectiv, conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea măsurilor de siguranţă, măsuri transmise printr-un comunicat de presă.

Astfel, începând din această săptămână, fumatul este interzis în incinta Teatrul Nottara. Acesta nu mai este permis nici pe scenă. În situaţiile în care scenariul nu poate fi adaptat, ţigările vor fi înlocuite cu unele electronice. De asemenea, se va renunţa şi la lumânări şi alte surse de foc deschis, apelându-se tot la variante electrice.

Direcția instituției precizează, de asemenea, că imobilul beneficiază de un număr total de patru ieşiri, una (cea principală) pe Bulevardul Magheru şi trei pe Strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uşi largi, care se deschid spre exterior. Ieșirile sunt marcate prin semne luminoase. Culoarele de trecere sunt libere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesităţii de evacuare rapidă, iar planurile de evacuare sunt afișate pe fiecare etaj.

În plus, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 ore/24 ore) şi un post cadru tehnic de specialitate. Teatrul este dotat cu detectoare de fum şi cu 65 de extinctoare. ”Menţionăm că Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcţionării, inclusiv avizul I.S.U. privind apărarea împotriva incendiilor, planul de intervenţie în caz de incendiu fiind întocmit şi avizat de I.S.U „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti”.

În ceea ce priveşte încadrarea clădirii în care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, managerul Teatrul Nottara, Marinela Ţepuş, a anunțat că a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.