Patronii clubului Colectiv rămân în arest preventiv

Cei trei acţionari ai clubului Colectiv, Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu, rămân în arest preventiv. Tribunalul Bucureşti le-a respins marţi contestaţiile, iar decizia este definitivă.

Patronii clubului au fost arestaţi pe 3 noiembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 4, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Ulterior, au contestat hotărârea judecătoriei, însă acţiunea lor a fost respinsă marţi şi de tribunal.

Procurorii de la Parchetul General susţin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului. Spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă. O altă cauză este desfăşurarea unui spectacol cu artificii în interior, în condiţiile în care clubul nu era amenajat corespunzător.a

‘Cei trei inculpaţi prezintă un pericol social ridicat, iar prin atitudinea şi comportamentul reflectat în activitatea desfăşurată demonstrează că lăsarea lor în libertate periclitează siguranţa celorlalţi membri ai societăţii. De asemenea, judecătorul are în vedere gravitatea deosebită a faptelor, urmările acestora (decesul multor persoane tinere şi vătămarea corporală a altora, unele dintre acestea fiind internate în continuare în stare critică), precum şi modul şi circumstanţele de comitere a acestora. Totodată, judecătorul apreciază că activitatea de urmărire penală se află în etapa de început, există un amplu probatoriu care urmează a fi administrat, iar pentru buna desfăşurare a procesului penal se impune luarea măsurii arestării preventive a celor trei inculpaţi’, se arăta în motivarea deciziei de arestare.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.