Ce gânduri au protestatarii bucureșteni?

foto Andreea Erhan

Poporul este revoltat după tragedia din Colectiv. Bucureștenii au ieșit zile la rând în stradă pentru schimba ceva. Revendicările sau problemele oamenilor sunt, însă, multe și diverse…

O echipă de cercetare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative a efectuat un studiu pentru a vedea cum gândesc protestatarii.

Cei mai mulți dintre cei intervievați au spus că au mai participat la astfel de acțiuni, principala sursă de informare fiind rețelele de socializare, în special, Facebook-ul.

Principalele probleme semnalate de protestatari sunt legate de corupție. Oamenii cer, de asemenea, în număr mare, schimbarea clasei politice și a sistemului. În urma studiului, a fost evidențiat și faptul că bucureștenii ar fi ieșit în stradă chiar dacă fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și fostul premier Victor Ponta ar fi demisionat imediat după tragedie. Mai mult decât atât, ei sunt dispuși să protesteze în continuare până când vor vedea niște rezultate concrete, precum schimbarea clasei politice.

Cercetarea a fost realizată în data de 06.11.2015, între orele 18:00 și 23:00. Au fost realizate 300 de interviuri cu manifestanți, fiind intervievate aproximativ 10% dintre persoanele care au fost prezente în Piața Universității în seara zilei de vineri, 06.11.2015.

Eșantionul a fost realizat pe cote de gen și vârstă, prin eșantionare pe hartă (harta Pieții Universității), fiind definite 14 zone de eșantionare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.