Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare

UPDATE: Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reţinut de procurorii DNA, pentru 24 de ore, în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.
El este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.
Procurorii anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționarea pentru clubul Colectiv.

Cristian Popescu-Piedone este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
Afla mai multe detalii despre arestarea lui Piedone de AICI!

„În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.
De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării”, precizează comunicatul DNA.

Cristian Popescu Piedone a fost dus astăzi la sdiul Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de ofiţerii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia.

La scurt timp după fostul primar Cristian Popescu Piedone, au fost aduse la DNA şi două angajate de la Primăria Sectorului 4, de la serviciul autorizare şi control societăţi comerciale.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe instituţii publice din Bucureşti, printre care Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.