Presa internațională urmărește evenimentele de la București

Presa străină spune despre demisia lui Victor Ponta, că totul a plecat de la revolta uriașă după tragedia din clubul Colectiv. Mai toate sursele de presă internaționale amintesc că Ponta este judecat pentru corupție.

Postul de știri CNN subliniază că Victor Ponta a demisionat în urma revoltei din stradă, și că i s-a mai cerut demisia când a fost pus sub acuzare pentru corupție.

New York Times arată că Victor Ponta, aflat la șefia Guvernului de trei ani și jumătate, se afla deja sub presiune într-un caz de corupție și că aceasta a spus că demisionează în urma unor „proteste uriașe” care s-au declanșat ca reacție la incendiul dintr-un club care a dus la moartea a 32 de oameni.

Cotidianul britanic The Guardian: Protestele din România reprezinta punctul culminant al lunilor de presiuni pentru demisia premierului Victor Ponta.
Ziarul lauda eforturile procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Ziariștii britanici de la The Guardian mai spun că la protestul de aseară s-a fluturat tricolorul găurit, ca simbol la revoluției de acum 25 de ani care a dus la răsturnarea regimului lui Nicolae Ceaușescu.

Publicația economică Financial Times citează o declarație a președintelui PSD Liviu Dragnea, care spusese că Victor Ponta a demisionat deoarece „cineva trebuie să își asume responsabilitatea” pentru incendiul din club.

Britanicii de la The Independent amintesc că revolta românilor față de Guvernul actual a crescut în ultima perioadă, deoarece mulți dintre ei îl percep ca fiind corupt. „Incendiul de vineri a adus și mai multă nemulțumire”, precizează jurnaliștii.

Corespondentul BBC Nick Thorpe scrie că „a fost nevoie de un incendiu fatal care a ucis foarte mulți tineri la un concert de rock pentru a forța într-un final demisia tânărului premier Victor Ponta și a guvernului său”.

Și televiziunea Euronews precizează că ultima picătură pentru Victor Ponta pare să fi fost incendiul devastator din clubul bucureștean.

 

Sursa: paginadepolitica.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.