Mii de bucureşteni cu suflet

Donatorii au luat din nou cu asalt Centrul de Transfuzie din Bucureşti, după ce, în weekend, peste 1500 de bucureşteni au venit să ajute victimele incendiului din clubul Colectiv.

„Vineri noaptea şi sâmbătă au donat 816. Am recoltat 816 de pungi, pentru că donatori intraţi au fost mai mulţi. Ieri au fost 774 de donatori în Bucureşti”, a precizat directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din Capitală, dr. Doina Goşa.

Ea a menţionat că acest bilanţ include atât numărul donatorilor de la Centrul de Transfuzie, cât şi pe cei care au donat la spitale.

Doina Goşa a anunţat că numărul persoanelor care s-au prezentat luni dimineaţa la Centrul de Transfuzie îl depăşeşte pe cel de duminică, peste 300 de persoane formând o coadă care se întinde atât pe strada dr. Caracaş, cât şi pe strada dr. Iacob Felix.

Personalul medical este copleşit de numărul mare de solicitări, directorul Centrului făcând apel la donatori să vină şi în zilele următoare şi să se adreseze şi altor unităţi medicale care se ocupă cu colectarea de sânge. Este vorba de spitalele Fundeni, Universitar, Floreasca şi Militar.

Citeşte AICI condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a deveni donator

Află mai multe despre tragicul eveniment care a avut loc în Clubul Colectiv

 

Foto: Ovidiu Moldovan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.