În prag de iarnă, Capitala nu este pregătită de prima ninsoare

În cadrul unui comandament de pregătire pentru iarnă, primarul Capitalei, Ştefănel Marin, s-a declarat nemulțumit de stadiul pregătirilor pentru deszăpezire în sectoarele 5 și 6. Acesta a spus că operatorii de deszăpezire din cele două sectoare nu dispun de suficiente utilaje, rezerve de materiale antiderapante și nici de operatori manuali suficienți.

Primarul Capitalei a cerut ca toate utilajele de deszăpezire să fie dotate cu dispozitive GPS, pentru a putea fi monitorizate, în timp real, în timpul intervențiilor. De asemenea, edilul a cerut ca inspectorii Municipalității să verifice, prioritar, deszăpezirea trotuarelor și să sancționeze agenții economici dar și asociațiile de proprietari care nu își îndeplinesc această obligație.

Ştefănel Marin a cerut din partea deținătorilor de reţele subterane graficele de execuție ale lucrărilor aflate în desfășurare, astfel încât acestea să se încheie, până pe data de 15 noiembrie. În ceea ce privește marile lucrari de infrastructură care vor rămâne deschise peste iarnă, precum Piața Sudului sau Iancului- Pantelimon, primarul Capitalei le-a cerut operatorilor de salubrizare care acționează în zonele respective să aibă pregătite echipe de operatori manuali, care să înlăture zăpada, astfel încât aceasta să nu îngusteze și mai mult calea de rulare.

Primarul general interimar a anunțat că va demara o serie de verificări la operatorii de salubrizare și deszăpezire din cele șase sectoare, prin care va urmări să se asigure de faptul că acestea au pregătite utilajele de deszăpezire și rezervele de material antiderapant.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.