Clubul Expirat se închide!

Clubul Expirat din Bucureşti se va închide – a anunţat patronul localului, Andrei Sosa. El a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că nu îşi mai poate ”asuma vieţi”.

Iată ce a declarat Andrei Sosa:

„Îmi cer scuze şi îmi asum,
Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câte-odată şi în timpul săptamânii.

Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac. Am terminat o facultate tehnică, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie. M-am eşuat în „meseria” asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoaşterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câţi amperi sunt în tabloul de siguranţe şi dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule „avarii” electrice în aştia 14 ani. Şi multe imporvizatii…

Cred că alături de Fire şi Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcţionăm în Bucureşti. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu că o să facă mulţi ani de puşcarie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. Chiar dacă, până la experienţa actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

În alt context am facut un bilanţ al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani – 2.700.000 lei.

Ce p… mea a făcut statul cu banii aştia? Banii aştia sunt banii plăţiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat…

Am funcţionat pe „propria răspunedere” de 14 ani… Ne-a „tras cineva de urechi” în anii aştia?

Ştiu şi văd că funcţionarii statului stau pe salarii de 2 lei şi ar trebui şă-şi asume multe. Ştiţi care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul şi Energiea este construită în 1913 ca o investiţie privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat maşina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalulul Municipal. Vă daţi seama „câti bani făcea” un medic acum 100 de ani?

Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Şi prin aprilie se elibereză autorizaţia. Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi să dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni…

Nimeni nu îşi asumă responsabilităţi. Şi mă repet şi mă pun în capul listei. Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem în care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcţionat.

Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide.

De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anunţatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliţia Locală. O singură domnişoară de la ISU. Luni dimineaţa, înainte să merg la Rugină o să trec să văd dacă am greşit în „declaraţia pe propria raspundre”. Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a păţit nimeni nimic grav în aceşti ani.

Din partea Poliţiei Locale, după toate actele cerute am primit amenda 1000 lei că mai aveam terasa deschisă (afară etau 8-10 grade). Principiul românesc al oricărei autorităţi că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4 primarul zice că nu stie şi nu îşi poate asuma nici-o vină. În sectorul 5, nu mai avem primar – cred că ştiţi…

P.S.3 Din păcate statul este duşmanul „de clasă” al oricărui „mic/ mediu” comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem „mici/medii şpăgari”
Pardon!!! Bre… Ar trebui să ne fie partener… dar asta e o altă discuţie

P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atât de des cu Rugină pentru că am ştiut/ văzut/ criticat/ dezbătut degeaba la un şpritţ…”

Sursă: Radio Iaşi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.