Apar noi mărturii de la teribilul incendiu din clubul groazei!

„Nu strigau, că aveau căile respiratorii arse. Gemeau…”

Mai mulţi doctori şi asistente de la Maternitatea Bucur, aflată în apropierea clubului Colectiv relatează momentele de groază petrecute imediat după tragedie:

Medic: “A fost foarte greu, erau plini de fumul acela negru, erau arşi mai mult pe interior decât la exterior, nu puteau să vorbească, nu puteau să respire… I-am făcut masaj cardiac la una din fetele de pe jos, prietenul ei îi făcea respiraţie gură la gură şi striga: „Ajutor! Ajutor!”. A venit cineva de pe o ambulanţă, de la SMURD cu un defibrilator, avea puls când au dus-o în salvare, acum nu ştiu.. Cealaltă fată a fost reanimată 40 de minute, intubată pe trotuar, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea…”

Medic: “Când am coborât am văzut că jandarmii şi pompierii îi scoteau pe braţe… Unii erau inconştienţi, am coborât cu soluţii perfuzabile, branule, leucoplast, tot ce se poate, erau foarte mulţi intinsi pe jos, nu se ştia cât de grav sunt, salvările nu mai făceau faţă, am început să alergăm de la o salvare la alta să îi ia, îi luau pe care puteau, nu s-a mai ţinut cont de capacitatea salvării… fetele de la noi au început să facă manevre de reanimare cum fac pe secţie, la bebeluşi.. Cei care îşi recăpătau pulsul sau cât de cât respiraţia erau puşi în salvări, cei de la SMURD au fost foarte organizaţi, au fost peste 50 de maşini care au venit la faţa locului, primele la maxim 10 minute după apel…”

Medic: “Este o imagine cumplită, imaginea care m-a marcat pe mine, cel puţin… A fost într-o salvare când au venit părinţii unui băiat şi au strigat că este mort, erau cu buletinul la capul băiatului, că a avut un copil care s-a dus la distracţie şi a rămas cu un număr pe hârtie…”

Asistentă: “Toţi erau nişte copii. Nu strigau, că erau căile respiratorii arse. Nu scoteau niciun cuvânt. Gemeau. Am văzut un pompier care ieşea cu trupurile în braţe şi zicea: „Ajutaţi-mă”. Erau cu lacrimi în ochi şi ei. Nu s-au aşteptat să găseasca acolo un asemenea dezastru”

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.