Zi de doliu național în Rusia

Sursa: cnn.com

În Rusia, astăzi, este zi de doliu național în memoria victimelor catastrofei aviatice de ieri, cea mai mare din istoria aviației ruse. Toate cele 224 de persoane, inclusiv 25 de copii, aflate la bordul avionului și-au pierdut viața atunci când acesta s-a prăbușit în Peninsula egipteana Sinai.

Până în prezent, de la locul catastrofei, care s-a produs într-o zonă izolată din Peninsula Sinai au fost recuperate aproape 130 de corpuri. Aproximativ un sfert au fost transportate deja la Cairo, restul fiind împraștiate pe o rază de 5 km.

Președintele egiptean, Mohammad al Sisi l-a sunat ieri pe președintele Vladimir Putin, promițându-i că va asigura cel mai larg acces al specialiștilor ruși la investigarea catastrofei.

Reprezentantul companiei aviatice a declarat că avionul era în stare bună de funcționare, iar echipajul, unul dintre cele mai experimentate.  Autoritățile ruse se abțin deocamdată de la ipoteze privind posibilele cauze ale catastrofei și nu comentează ipotezele vehiculate în mass-media.

Primul ministru al Egiptului a declarat că o problemă tehnică pare să fie, cel mai probabil, cauza care a dus la prăbușirea avionului. Acesta respinge sugestiile unor militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic potrivit cărora, ei sunt responsabili.

Trei companii aeriene – Emirates, Air France si Lufthansa – au decis să nu mai zboare deasupra Peninsulei Sinai până când nu vor fi disponibile noi informații.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.