Romanii sunt alaturi de victimele incendiului din clubul Colectiv si de familiile acestora!

12182364_10205071181968483_293442355_nPrezenta la Marsul Tacerii, actrita Manuela Harabor considera ca nu mai suntem in siguranta in mediul in care traim!

Mii de oameni au iesit in strada, atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara pentru a-si exprima compasiunea, dar si revolta fata de tragedia de vineri seara.

In Capitala a fost organizat un mars al tacerii, din Piata Universitatii si pana la locul incendiului in urma caruia au murit 30 de oameni si au fost raniti peste 140, unii dintre ei fiind acum in stare critica.

Alte cateva mii de persoane s-au mobilizat si au donat sange, raspunzand astfel apelului lansat de doctori.

Printre cei care au simtit nevoia sa ajute se numara si colega noastra, Andreea Erhan, care impreuna cu doua prietene au sarit in ajutorul cadrelor medicale si al celor care asteapta vesti despre raniti, pe holurile spitalelor.
Ele au cumparat apa si alimente, pe care le-au impartit celor care aveau nevoie.
Demersul va continua si in zilele urmatoare, ne-a marturisit Andreea.

Intre timp numarul victimelor incendiului de vineri seara continua sa creasca.

lumanari Clubul ColectivDin pacate o pacienta internata la spitalul Bagdasar Arseni a incetat din viata in aceasta dupa amiaza.
De altfel reprezentantii unitatii medicale au anuntat ca sunt internati si cativa pacienti aflati intr-o situatie extrem de dificila, care nu pot respira singuri si care au nevoie de ventilatie mecanica.
Numarul mortilor in urma incendiului din clubul colectiv se ridica astfel la 30 de persoane.
Alte peste 140 sunt ranite, iar multe dintre ele se afla in continuare in stare critica, spun medicii.

Tragedia nu s-a incheiat vineri seara.
Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv va creşte semnificativ în următoarea perioadă, sustine grupul de lucru creat la nivelul guvernului.

Citeste AICI totul despre felul in care au reactionat autoritatile!

Luni dimineata se constituie o comisie de medici, din care va face parte si ministrul sanatatii, si care va merge pe la toate spitalele pentru a evalua starea ranitilor.
Acestei comisii i se vor alătura doi doctori francezi, consideraţi a fi cei mai buni specialişti în arsuri.

sursa: mmc-news.com
sursa: mmc-news.com

De asemenea, se va înfiinţa un program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

Cetăţenii străini răniţi în incendiu si care vor sa fie tratati in afara tarii noastre, vor avea la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, insa numai după ce medicii romani care ii trateaza in prezent isi vor da acordul.

In paralel cu ajutorarea victimelor, continua ancheta autoritatilor, pentru a se stabili cine este vinovat de aceasta tragedie.

Citeste marturia INGROZITOARE a unuia dintre tinerii care s-au salvat din clubul groazei! EXCLUSIVITATE!

Anchetatorii au ridicat astazi documente de la mai multe instituţii publice, printre care Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat sambata, că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale de eliberare a acordului de funcţionare a clubului.
PiedoneÎn privinta condiţiilor de eliberare a acestui document, edilul a spus că se solicită contractul de închiriere sau de proprietate si actele de la registrul comertului.
In cazul in care se desfăşoară o activitate de alimentaţie publică, patronul trebuie sa dea o declaratie pe proprie răspundere că îndeplineşte condiţiile legale, a precizat primarul sectorului 4.
Parchetul General a început urmãrirea penalã in rem pentru omor calificat si distrugere calificata, în dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv.
Procurorii si politistii au facut cercetari la fata locului si vor continua ancheta in zilele urmatoare.

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a declarat cã Parchetul General a preluat dosarul datoritã complexitãtii acestuia si a faptului cã trebuie conlucrat cu foarte multe institutii.
El a mai spus cã în interiorul clubului totul este carbonizat, însã criminalistii sunt pregãtiti pentru a preleva probe si în astfel de situatii.
Tiberiu Nitu a precizat cã, deocamdatã, este prematur sã se ia o decizie privind retinerea unor persoane.

La Marsul Tacerii de astazi a participat si Tudor Ionescu – Fly Project

Foto:
Mihaela Ionita
Raluca Grigorita / Radio3Net
Ovidiu Moldovan
Video:
Adrian Jumuga / Radio3Net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.